top of page

Вилікуй, Вчителю, душу мою, навчи мене Віри, Надії, Любові


30 листопада в Кельменецькому професійному ліцеї відбувся урок християнської етики на тему: “Любов – основа родинного, подружнього та суспільного життя.”

На уроці- загадці спілкувалися Р.І.Затолочна, В.П.Цеона та учні 38 групи кухарів.

Як у тлумачних словниках дано визначення слів і понять, так і в ключовому вірші Біблії дано визначення любові: “ … вона терпелива, милосердна, не заздрить, любов не величається,не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить в усе, сподівається всього, усе терпить!” (1 Кор.13:4-5).

Після коментарів викладач пропонує прочитати ключовий вірш подумки, вставляючи туди замість слова любов своє ім’я.

Роботу з текстом Святого Письма продовжив гість уроку : Бут.24:2-4,34-51 Лк.23:33-48

Валерій Петрович доніс до всіх присутніх біблійні вимоги до справжньої любові, котра буває різною: справжньою і підробленою, дешевою і безцінною.

Ірина Хапатівська підготувала презентацію на тему «Перлина».

Якщо в мушлю молюска потрапляє піщинка, то завдає йому нестерпного болю. Щоб зменшити біль, молюск виділяє спеціальний клей- слиз, що називається перламутром. Перлинниця працює щодня, щогодини і навіть щохвилини . Через два роки невтомної праці утворюється чудовий камінь – перлина.

У серці кожного з нас також може утворитися перлина. Нам інколи доводиться терпіти біль, зраду, розчарування, втрату… Це пісок ранить наше серце. Та якщо його покрити перламутром- любов’ю, то з часом утвориться перлина як «сукупність досконалості».

Наступний крок - практична робота учнів : кожен вирізає з паперу сердечко і на ньому записує ключовий вірш.

Після рефлексії відчуттів було запропоноване диференційоване домашнє завдання:

  1. Написати сенкан на тему: “ Ні на небі, ні на землі немає нічого дорогоціннішого від любові”.

  2. Створити буктрейлер “Любов – причина усіх благ, сіль усіх чеснот”.

  3. Скрапбукінг “ Моя родина”.

Урок завершився Молитвою. За кожним проханням , за кожним словом вдячності – глибина.

Віра, милосердя, любов, мудрість, працелюбство, радість – це дорогоцінні камінці- перлини, якими кожен з нас повинен прикрашати храм своєї душі.

Хочеться вірити, що навіть після уроку учні намагатимуться удосконалювати стосунки і виявляти любов щодня, щогодини, а деколи і щохвилини, адже була причетність до Божественного через Віру, Надію і Любов.

null

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page