top of page

Роздуми про відкритий урок: вчити учнів вчитися



Творчий підхід до навчально-виховного проце-су, мате-ринська любов до учнів, відданість до справи, якій віддає душу, – далеко не всі висновки можна зробити про педагогічну діяльність викладача фізики, астрономії Кельменецького професій-ного ліцею Подлабухової Т.В.

ЇЇ уроки – цікаві, змістовні, навчальні. Заставляють учнів працювати по сучасному, здобуваючи самостійно знан-ня. Вона вчить учнів учитися.

В рамках засідання методичної комісії викладачів природничо-математичних дисциплін та до дня учнівського самоврядування Тетяною Володимирівною проведено відкритий урок з учнями ІІІ курсу групи № 38 у формі створення проекту на тему: «Застосування електромагнітних хвиль в природі та техніці».

Під чітким керівництвом викладача урок проводила учениця групи №38 Молдовян Влада.

Тетяною Володимирівною продумано такі технології, форми і методи діяльності, які додатково інформували учнів про вплив ЕМХ на людей тих професій, які вони здобувають ( інформаторами були представники груп №№39 кух., 85 тракт.). Вона продумала організацію співпраці, співтворчості, взаєморозуміння. Інтеграція побудована як внутрішньопредметна, так і зовнішньопредметна, міжпрофесійна. Ефективності уроку надано навчально-матеріальним та технічним оснащенням: використання відеороликів, презентацій, наукових повідомлень, тестових завдань.

Я. А. Коменський акцентував увагу на необхідності «завжди і всюди брати разом те, що пов’язано одне з одним». І Тетяна Володимирівна переконана, що всі знання виростають з одного коріння - навколишньої дійсності, мають між собою зв’язки, а тому в зв’язках і проходить навчання учнів.


Нещодавні публікації
Архив
bottom of page