top of page

Урочиста лінійка до Дня Соборності України!


У єдності наша сила: ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

22 січня 2018р. у приміщенні ліцею відбулась урочиста лінійка, присвячена Дню Соборності України, святу,яке щорічно відзначається в день проголошення Акту - возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Лінійка за традицією розпочалася Національним Гімном України. Це нагадало нам про величність цього торжества, нашу спільну народну ознаку, яка возвеличує наші серця, бо ж саме у це свято він звучить набагато особливіше. 22 січня 1919 року стало відправною точкою для наших громадян для осмислення нашої сили єдності і великого громадянського щастя бути разом цілісною державою.

Учні ліцею окрилили це святкове дійство милозвучними віршами про нашу найдорожчу цінність – незалежну неньку-Україну та вибороту українську волю, про славних синів і дочок, нашу самобутність і силу народу, як рушія світлого майбутнього для всієї України. Українська пісня стала мелодією серця , яка лунала з особливим посилом для кожного присутнього на заході: гордості за рідну землю, любові до всієї України і цінності її свободи.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page