top of page

Голокост. Біль і пам’ять


26 січня, напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, в Кельменецькому професійному ліцеї відбулася година-реквієм під назвою «Скорботна свічка пам’яті святої"

Метою заходу було донести до всіх учнів правдиві історії жахіття Голокосту на Буковині та в сусідніх областях.

Це страшне і нелюдське явище, яке відбулося в період 1933-1945-х років і призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв.

Під час заходу ведучі, під керівництвом класного керівника Курочки Л. І., розповідали учням про той біль та жах, який довелося пережити населенню єврейської національності. Розповіді доповнювалися відеофрагментами, уривками документальних фільмів та презентацією про ті 1933-1945 рр. із відображеннями масштабу та жорстокості Голокосту.

Класний керівник записала розповідь-спогад тих очевидців, кого доля змусила перейти через ці жахіття і дарувала щастя вижити: "Ми повинні зберігати пам’ять про Голокост і прагнути, щоб світ ніколи не повторив цієї жахливої сторінки історії".

Із скорботою в душі та сльозою на очах учні запалили свічки пам’яті та приєдналися до загальної печалі і співчуття всьому цьому болю та втраті, ім'я яких - Голокост...









Нещодавні публікації
Архив
bottom of page