top of page

Колейдоскоп педагогічних ідей: репортаж з відвіданих уроків


Відвідуючи уроки у викладача зарубіжної літератури ліцею Затолочної Р.І., защораз переконуєшся, що вона не тільки дає учням знання, а й на прикладах літературних героїв вчить їх життєвим мудростям. Тут пригадується цитата Василя Сухомлинського: «…щоб дати учням іскорку знань, учителю потрібно увібрати ціле море світла»

Літературний брейн-ринг «Найрозумніший» за романом М. Булгакова «Майстер і Маргарита» відбувся в групі № 39. Урок був не просто вдалий, а надзвичайно захоплюючий, підготовлений та проведений на високому науково-методичному рівні.

Мета уроку досягнута повністю завдяки грамотному і доступно організованому зворотньому зв’язку, зосередженні уваги учнів на головному, поєднанні багатьох типів наочності (презентації, словникова робота, фоторепортажі місць знайомої авторові території, стенд-пазли з характеристикою роману). За допомогою різноманітних конкурсних випробувань, форм, методів навчання, організованих педагогом («мовна розминка», «чорна скринька», «буктрейлер», «фішбоун», «мереживо думок»), учні показали усвідомлення широти філософсько-етичної проблематики роману, значення системи об­разів для розкриття ідейного задуму твору, вирішували питання про добро і зло, моральний вибір, справед­ливість і відповідальність, взаємини особистості з владою та покли­кання мистецтва.

45 хвилин пролетіли за мить. Жоден учень не мав часу на інші справи, всі були задіяні та активні.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page