top of page

Педагогічні читання: будуємо методичні мости


Однією із продуктивних форм методичної роботи з підвищення професійної компетентності педагогів у Кельменецькому професійному ліцеї є проведення педагогічних читань. Адже такий захід дозволяє удосконалити науково-методичний рівень підготовки педагогів, створити сприятливий освітній простір для їх об’єднання, вивчити, поширити та перейняти ППД, обговорити актуальні проблеми навчально-виробничого, навчально-виховного процесів, визначити шляхи їх вирішення.

Педагогічні читання з теми: «Формування професійної компетентності педагогічного працівника як необхідність в підготовці кваліфікованого робітника» підготовлено та проведено методистом ліцею Молодою В.І. (це був методичний міст між методичними комісіями).

Зі слів колег, захід пройшов на високому методичному та науковому рівнях, викликав зацікавленість педагогів та обговорення. Педпрацівники підвищили багаж знань з педагогіки, методики, психології завдяки використаним технологіям та вправам: «Перевернута інформація», «Прийняття рішень», «Пазли-картинки», «Павутинку майбутнього».

Члени чотирьох методичних комісій за допомогою мережі Internet працювали над науковими повідомленнями, висловами видатних людей, педагогів:

  • вимоги закону України «Про освіту» щодо компетентності викладача, майстра в/н;

  • компетентність і наука;

  • педагогічна компетентність і ППД;

  • компетентний і компетенції: наукові дослідження.

Викладач історії та правознавства Горбатюк В.Ю., викладач-новатор, яка знаходиться в постійному пошуку інноваційного, цікавого для використання у навчанні учнів та вихованні, крізь призму педагогіки презентувала на педагогічні читання наукове обґрунтування теми «Успішний педагог – запорука успішної людини». У виступі прозвучали вислови, тлумачення видатних педагогів В.Сухомлинського, А.Макаренка, С.Русової, О.Макарушки, П.Блонського.

Присутнім цікаво було послухати результати анкетування-дослідження, проведене Вікторією Юріївною «Ознаки успішного педагога очима ліцеїстів», де на першому місці в учнів педагог, який поважає своїх учнів, на другому, третьому – цікавий у спілкуванні, має почуття гумору, розуміючий.

Використаний відеоролик «Сучасний вчитель повинен бу-ти…», викликав позитивні емоції в учасників заходу та впевненість в тому, що педагог - це людина, яка любить дітей, свою роботу, поважає колег та їхню думку.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page