top of page

Колейдоскоп педагогічних ідей: репортаж з відвіданих уроків виробничого навчання


Заходи тижня педагогічної майстерності містили уроки виробничого навчання, які були проведені майстрами Толмачем О.П. (Тема: «Щоденне технічне обслуговування тракторів та сільськогосподарських машин», група № 85) та Чебаном Ю.П. (Тема: «Робота на агрегатах для суцільного обробітку ґрунту», група № 86).

Теми уроків мали місце в системі урочно-тематичного планування. Структура відповідала дидактичному забезпеченню і складалася з таких етапів: повідомлення теми, мети уроку, мотивація навчальної діяльності учнів; перевірка теоретичних знань, показ трудових прийомів, тестова перевірка знань, інструктаж з ОП та підпис у журналах.

Шляхом діалогу, дидактичної гри «Запитуєте – відповідаємо» Олександр Петрович та Юрій Петрович конкретизували та поглиблювали теоретичні знання, вміло формували в учнів уміння поєднувати їх із практичними навичками, що забезпечило досягнення мети уроку.

Толмачем О.П. створювалися проблемні, нестандартні ситуації, вирішення яких необхідно було знайти у способах попередження неполадок техніки.

Майстрами виробничого навчання в процесі вступного інструктажу використано навчальні таблиці. Достатня увага приділялася дозуванню часу тієї чи іншої діяльності під час виконання практичних робіт.

За результатами тестування, Юрій Петрович прокоментув помилки, допущені учнями.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page