top of page

Атестація педагогічних працівників: реалізація творчих задумів


З метою вдосконалення й посилення стимулюючої ролі атестації у фаховому зростанні педагогів в період з 20.02 по 28.02.2018 в Кельменецькому професійному ліцеї проведено декаду «Я атестуюсь: реалізація творчих задумів».

Протягом декади було проведено попереднє засідання атестаційної комісії, відкриті уроки, засідання методичних комісій та методичної ради.

Засіданням атестаційної комісії, під головуванням директора ліцею Чури Я.Т., накреслено ряд завдань та функції членів АК під час організації заходів декади.

В ході проведення відкритих уроків, педагоги показали себе як ініціативні, творчі, толерантні, володіючі інноваційними освітніми методиками й технологіями.

Урок французької мови на тему: «Улюблені види спорту французів та українців», який провела Стрельчук Л.В., був насичений різними формами і методами роботи: мовна розминка, повторення слів, словосполучень «за диктором», складання речень за зразком, робота в групах, в парах, читання в ролях, дидактична гра «Запитуєте – відповідаємо». Це сприяло розвитку всіх аспектів мови – фонетичного, лексичного, граматичного; спонукало до активної роботи кожного учня і разом з тим дали йому можливість самому регулювати темп та умови виконання діяльності.

Майстер виробничого навчання Толмач О.П. показав професійну майстерність на уроці з теми: «Рубання металу зубилом». Шляхом евристичної бесіди здійснив перевірку теоретичних знань, спільно з учнями назвали всі інструменти, які необхідні в роботі по даній темі, повторили правила роботи з ними. За допомогою таблиць вказано на порядок організації робочого місця, постановки учня біля слюсарного стола, правильність положення рук, ніг.

Цікаво та змістовно у вигляді фестивалю педагогічних ідей проведено відкритий урок викладачем спецдисциплін Китайгородською А.В. на тему: «Морепродукти: асортимент, види, хімічний склад, харчова цінність. Особливості механічної обробки. Технологія приготування страв». На уроці панувала атмосфера спокійної врівноваженості та взаємної довіри, відчуття рівноправності, партнерства у спілкуванні, яка викликала в учнів задоволення від навчального процесу, бажання брати в цьому участь. Урок сучасний, інноваційний. Аллою Василівною продемонстровано широку диференціацію протягом навчального процесу. Сприятливо впливали також моменти релаксації (музичний фон), котрі знімали втому в учнів, підвищували їх загальний тонус.

На засіданнях методичних комісій (керівники Макаровська А.А., Подлабухова Т.В., Комерзан Ю.А., Лащук О.В.) обговорено рекомендації щодо самоаналізу проведеного уроку, обговорено відкриті заходи, проведено звіт з реалізації методичних проблем педагогами та прийнято рекомендації.

«Досвід кращих – надбання усіх», - саме під таким гаслом відбулося засідання методичної ради, на якому було презентовано творчі звіти педагогічних працівників, які атестуються в 2017/2018 н.р.

Досвіди роботи презентували: Затолочна Р.І., викладач зарубіжної літератури, Курочка Л.І., викладач інформатики, Стрельчук Л.В., викладач французької мови, Єрьоменко М.А., Китайгородська А.В., викладачі спецдисциплін, Чебан Ю.П., Толмач О.П., Пацалоха Н.С., майстри виробничого навчання. Вони продемонстрували професіоналізм завдяки впровадженню в навчально-виховний та виробничий процеси ІКТ, вдале поєднання традиційних методів навчання з інноваційними, популяризували поєднання теорії з практикою, власні оригінальні ідеї, своєрідні родзинки напрацювань, спрямовані на розвиток учнів та подальшу зацікавленість у здобутті професії.

В.Молода, методист

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page