top of page

Душа поета промовляє в слові


«…І мене в сім’ї великій,

В сім’ї вольній, новій,

Не забудьте пом’янути

Незлим тихим словом.»

Т.Шевченко

В історії кожної нації є велична постать, яка уособлює дух, славу, волю свого народу. Для нас, українців, таким є Тарас Шевченко, в особі якого український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав його співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.

Шостого березня з нагоди відзначення 204-річниці від дня народження Кобзаря в Кельменецькій ЦРБ було проведено годину поетичної свічі «Душа поета промовляє в слові», в якій взяли участь любителі поезії: представники влади, професійного ліцею, бібліотекарі, ЗМІ.

Директор РЦБС Н. Сливка запаливши поетичну свічу і, передавши її по колу, запросила присутніх у царство мудрого й красивого Шевченкового слова. Кожен з присутніх читав улюблений вірш з «Кобзаря», а Л. Єрьоменко – твір місцевого поета Г. Качана «До Пророка».

Учениця групи № 40 за професією «Кухар.Кондитер» Діана Храпко, схвилювала присутніх своїм емоційним художнім виконанням поеми «Катерина», а начальник відділу культури РДА Н.Чепурняк, начальник відділу з питань внутрішньої політики, організаційної роботи та доступу до публічної інформації апарату РДА І. Раренко та самодіяльний композитор В. Крупко поділилися своїми спогадами про перші знайомства з творчістю Тараса Григоровича. В. Крупко зачитав власний вірш «Моє життя», який дуже схвилював присутніх.

У ході заходу виконувались пісні «Така її доля» (Н. Сливка), «По діброві вітер виє», (всі учасники заходу) та переглядалися відео кліпи «Шлях до Тараса», «Мені тринадцятий минало», «Пісні про Шевченка», «Реве та стогне Дніпр широкий» тощо.

Прекрасним доповненням до цієї зворушливої зустрічі стала книжково-ілюстративна виставка «Тарас Шевченко – символ України».


Нещодавні публікації
Архив
bottom of page