top of page

Майстрами своєї справи не народжуються, а навчаються


Коли сьогодні кажемо про європейський вектор професійного навчання в Україні, то цілком логічно обговорювати це питання саме в контексті співпраці з соціальними партнерами, проведення уроків виробничого навчання на їх підприємствах та, звичайно, проходження виробничої практики.

З метою закріплення, вдосконалення та розширення отриманих в навчальних майстернях професійних знань, умінь і навичок, освоєння прийомів і способів виконання виробничих робіт і функцій, типових для змісту праці трактористів і рівня їх кваліфікації у виробничих умовах майстром виробничого навчання ліцею Цурканом Ю.В. організована тісна співпраця з ПП «ЮГРО», засновником якого є Андре Баудевайнз, а директором – депутат Чернівецької обласної ради, голова Асоціації сільськогосподарських виробників Чернівецької області Л.І.Бортич. Саме на вищезгаданому підприємстві учні познайомилися з найновішою технікою для обробки полів (John Deere, Case), брали участь в її підготовці до весняно-польових робіт.

Протягом квітня 2018 року на ПП Юрій Васильович спільно з Лілією Іванівною створили такі умови на виробництві, щоб кожний учень почував себе комфортно і з часом мріяв перетворитися на висококваліфікованого робітника з усіма якостями, які притаманні його обраній професії та забезпечували доброзичливу атмосферу в групі № 70.

Розвитку професійної самостійності, відповідальності за доручену справу сприяла участь учнів у підготовці техніки до весняно-польових робіт.

Справжніми господарями земельної ділянки учні відчули себе під час культивації поля, тобто передпосівного обробітку ґрунту, підготовки площі під посів ячменю та сої. Також набули практичних умінь регулювати норми висіву в сучасних зернових сівалках.

Своєю небайдужістю до майбутніх робітників сільського госпо-дарства, розумінням значущості обраної професії, Лілія Іванівна проводила практикуми щодо визначення норм висіву сої та ячменю.

У співпраці – сила!

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page