top of page

Першовересень покликав у світ знань

Давня традиція святкувати перший день нового навчального року об’єднала багато поколінь. Без перебільшення свято першого дзвоника відзначають усі: від учнів шкіл, гімназій, ліцеїв до студентів ВНЗ, до людей, котрі давно закінчили школу. День знань-це зустріч зі своїми друзями-однокурсниками, наставниками.

Для учнів- новачків –це їхнє перше свято в професійному ліцеї, а для випускників-майже фініш, адже незабаром екзамени, ЗНО та самостійний шлях у доросле життя.

Третього вересня біля Кельменецького професійного ліцею людно, звучить святкова урочиста музика, з різних боків батьки, бабусі, дідусі дають останні настанови своїм дітям, котрі незабаром будуть з гордістю носити звання ліцеїста.

Розпочалася святкова лінійка під звуки Гімну України та підняття Держав-ного Прапора .Цього дня дружня учнівська родина зустрічала поповнення-новачків першокурсників.

Цьогоріч першокурсників дорогами професій поведуть-майстри виробни-чого навчання Тетяна Мамонова, Олександр Грубий, Олександр Овчаренко, Юрій Цуркан, Наталія Пацалоха, класні керівники Раїса Затолочна та Роман Іванюк.

Хвилиною мовчання усі вшанували пам'ять загиблих земляків, випускників ліцею Філіпчука Ігоря, Паламаря Олександра, Гарбуза Олександра, Ротаря Івана, Ковальчука Сергія. До меморіальної дошки загиблим у зоні АТО героям кращі учні ліцею Андрій Бульба та Ангеліна Андрійчук поклали квіти, на знак вдячності за мирне життя.

Цього дня учнівський та педагогічний колективи з початком навчального року привітав директор ліцею Ярослав Чура та вручив грамоти учням та працівникам ліцею. До привітань приєдналися минулорічні випускники закладу, котрі передали президенту ліцейної ради «Веселка» Роману Дерев’янському конверт із побажаннями, текст якого він урочисто зачитав. Музичний подарунок для присутніх подарувала учениця ліцею Фіалка Якимчук.

Є в закладі особлива традиція, яка пов’язує новачків та майбутніх випускників це- передача старшокурсниками факел знань першокурсникам, який запалить їх невичерпною енергією, прагненнями до знань. Найемоційнішим моментом заходу стали благословення батьків-першокурсників та їх наставників.

Настав довгоочікуваний момент свята. Прозвучав перший дзвінок. А це означає, що розпочалося нове життя в стінах професійного ліцею, новий навчальний рік, нові здобутки та знайомства.

Під привітальні оплески присутніх першокурсники разом із майстрами з виробничого навчання та класними керівниками вирушили на свій перший урок.




Нещодавні публікації
Архив
bottom of page