top of page

ДОСВІД ПОКОЛІНЬ – ЯКІСТЬ ПІДГОТОВКИ АВТОМОБІЛІСТІВ


На виконання плану роботи НМЦ ПТО у Чернівецькій області 25 жовтня 2018 року на базі Кельменецького професійного ліцею проведено семінар-практикум викладачів спеціальних дисциплін та майстрів виробничого навчання з професійної підготовки кваліфікованих робітників з професій «Водій автотранспортних засобів» закладів професійної (професійно-технічної) освіти у Чернівецькій області з проблеми: «Використання сучасних засобів навчання при підготовці кваліфікованих робітників».

В заході взяли участь директор НМЦ ПТО Микитюк С.М., Лупашко В.Л., начальник ТСЦ 7345 Регіонального сервісного центру МВС в Чернівецькій області, Чура Я.Т., директор КПЛ.

Під час відкриття семінару-практикуму Світлана Миколаївна звернула увагу на важливості вирішення проблеми осучаснення навчально-виробничого процесу інноваціями, зацікавленості учнів у вивченні спецпредметів. Зазначила, що професійна освіта і навчання підтверджують свою готовність до змін, а також зупинилася на проектах нормативно-законодавчої бази, кінцевим результатом яких є вмотивовані, активні здобувачі кваліфікацій, які прагнуть неперервного професійного розвитку, самореалізації та неперервного зростання.

Василь Леонідович закцентував увагу присутніх на підготовці, перепідготовці і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів у закладах П(ПТ)О, державну акредитацію та атестацію спеціалістів, а також допуску громадян до керування транспортними засобами, видачі (обміну) посвідчень водія. Присутні мали можливість отримати кваліфіковану відповідь на ті запитання, які хвилюють навчальні заклади профтехосвіти.

Агатій І.І., методист НМЦ ПТО у Чернівецькій області зупинився на питанні комплексно-методичного забезпечення з професії «Водій автотранспортних засобів», вимогах щодо оформлення навчальних кабінетів підготовки автомобілістів, наявність та оформлення паспортів навчальних кабінетів, майстерень та лабораторій.

Під час практичної частини учасники семінару мали змогу побачити узагальнюючий урок з правил дорожнього руху в групі № 85 (трактористів) на тему: «Проїзди перехресть», викладач Комерзан Ю.А.; позаурочну роботу з творчо-обдарованими учнями груп №№ 10, 11 (слюсарів), засідання навчальної студії «Експрес-ПЛАСТ», майстер виробничого навчання Єремук В.В., викладач спецдисциплін Сугак В.І.

В рамках тижня професійної майстерності до Дня автомобіліста і дорожника відповідальні за підготовку водіїв ПТНЗ області брали участь в фінальному етапі конкурсу з водіння легкового автомобіля «Підвищуємо майстерність практичного водіння», де змагалися четверо учнів 10, 11 груп.

Заключна частина семінару-практикуму містила обговорення проблеми шляхом відкритого мікрофону, де кожен навчальний заклад демонстрував власні досягнення, оновлення матеріально-технічної бази з підготовки водіїв, досвід роботи кращих педагогів та учнів.

По завершенню заходу було вручено сертифікати та прийнято ряд важливих рекомендацій.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page