top of page

УРОК-ПАМ’ЯТІ ДО 85-Х РОКОВИН ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РР.

урок-пам’яті ДО 85-Х РОКОВИН ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РР. В Кельменецькому професійному ліцеї

В четверту суботу листопада кожного року в нашій країні згадують жертв геноциду українського народу, Голодомору 1932-1933 рр.

До цього Дня пам’яті, 23 листопада, у Кельменецькому професійному ліцеї класним керівником Л. І. Курочкою було проведено урок - реквієм "Де б ти не був - вшануй".

Метою заходу було формування в учнів щирих людських почуттів, співчуття до трагічної долі рідного народу, громадянської відповідальності за його майбутнє, виховування непримиренності до насилля, поваги, турботи, співчуття до людей, які пережили страхіття голодомору.

Ведучі Дерев’янський Роман та Храпко Діана розпочинають захід хвилюючими словами:

-Їм – неоплаканим і невідспіваним...

- Їм – похованим без труни й молитви...

позбавлених могили й шани– присвячується наш урок –реквієм.

Учасники заходу зачитували уривки з документів про спогади очевидців голодомору про ті жахливі часи 1932-1933 рр.

Також увазі учнів було запропоновано перегляд відеосюжетів страшного голоду на Україні, тематичну виставку книг та презентацію, підготовлену класним керівником і учнями 86 групи про наслідки Голодомору у Чернівецькій та сусідніх областей.В уяві кожного постали страшні картини знущання над українцями: опухлі і замучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі. У ході уроку-пам’яті заходу Л. І. Курочка акцентували увагу на значенні пам'яті про Голодомор для українців, також розповіла учням про зловісний закон "П'яти колосків".24 листопада в день пам'яті кожен українець, запалить на підвіконні свою свічку пам'яті...

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page