top of page

СПІВПРАЦЯ ТРИВАЄ…


Сучасний ринок праці вимагає від професійно-технічної освіти підготовку кваліфікованих, професійно грамотних робітників із знаннями сучасних інноваційних технологій.

Тісна співпраця Кельменецького професійного ліцею з ПП «Югро» та його керівництвом, в особі Лілії Бортич, дає можливість викладачам спецдисциплін, майстрам виробничого навчання та учням ліцею оволодіти теоретичними та практичними навичками роботи новітньої сільськогосподарської техніки.

Саме на базі ПП «ЮГРО» проводиться стажування майстрів виробничого навчання відповідно до вимог Державного стандарту професійно-технічної освіти за професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» з метою практичного ознайомлення із сучасною технікою та виробничим досвідом, оволодіння прийомами і методами праці.

За ініціативи Лілії Бортич, в рамках стажування та виробничого навчання учнів 15 листопада 2018 року в професійному ліцеї відбулася зустріч з регіональним представником фірми «Агросем», менеджером з продажу техніки John Deere у Чернівецькій області Русланом Пастушок. Він презентував присутнім історію заснування компанії John Deere, коротку біографію про її власника, та перших виготовлених компанією сільгоспмашин, яку вважають лідером у світі сільськогосподарської техніки.

З відеопрезентації педагогічні працівники та майбутні трактористи почерпнули для себе корисну інформацію про сучасну техніку та її види, функціональність, технічні характеристики, обслуговування, ремонт, керування та управління сучасними навігаційними системами, які вже кілька років поспіль використовують у сільському господарстві.

В своєму виступі Лілія Іванівна зауважила: «Для того, щоб зрозуміти, що таке сучасна техніка, як на ній працювати, недостатньо просто сісти за кермо та їхати. Ви маєте знати, на якій техніці ви працюєте, які функції вона може виконувати! Як зробити так, щоб техніка працювала багато років та не виходила із ладу?».

Директор Кельменецького професійного ліцею Ярослав Чура висловив щиру подяку Лілії Бортич за співпрацю з ПП «ЮГРО», за надану можливість учням проходити виробниче навчання, а майстрам в/н – стажуватися на сучасній с/г техніці; Руслану Пастушок за цікаву, змістовну відео презентацію, та сподівання на подальшу спільну діяльність у підготовці кваліфікованих спеціалістів сільського господарства, як сходинку до вершини професіоналізму у робітничій справі.

Л. Перстинчик, заступник директора з навчально- виробничої роботи Кельменецького професійного ліцею

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page