top of page

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СЕМІНАР


«Протидія насильству в освітньому процесі та реагування на прояви жорстокого поводження серед молоді»

Насильство над дітьми – це надзвичайно болюче та актуальне питання, що викликає серйозну стурбованість, яке, не лише ставить людину в залежне становище, а й завдає величезної моральної шкоди суспільству й є серйозною загрозою дотримання прав людини і дитини.

Насильство – це будь-які умисні дії фізичного, сексуаль-ного, психологічного чи економічного спрямування однієї людини по відношенню до іншої людини, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи як людини, так і громадянина, а також наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю.

З метою попередження, виявлення та подолання на-сильства в учнівському середовищі практичним психологом був проведений психолого-педагогічний семінар . «Протидія насильству в освітньому процесі та реагування на прояви жорстокого поводження серед молоді», у якому активну участь взяли адміністрація ліцею, класні керівники та майстри в.н навчальних груп. Присутні отримали інформацію про проблеми насильства та жорстоке поводження з дітьми, змогли ознайомилися зі статистичними даними з проблеми насилля, ознайомилися з наказом Міністерства освіти і науки України від 02.10.18р. №10/47 «Про затвердження методичних рекомендацій, про виявлення та випадки домашнього насильства» та листа від 18.10.18р. «Щодо реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»», створили «Дерево насилля», ознайомились з алгоритмом дій педагогічних працівників у випадках виявлення насильства в сім’ї, молодіжному середовищі та жорстокого поводження з дітьми.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page