top of page

Проведено тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін


З метою підвищення професійної компетентності педагогічних працівників суспільно-гуманітарного напрямку, якісної організації, підготовки та проведення заходів до Дня української писемності і мови в період з 05 по 09 листопада 2018 року проведено тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін.

Протягом тижня в бібліотеці ліцею (бібліотекар Халай О.І.) діяла виставка книг до Дня української писемності і мови, яку відвідали учні груп №№ 39, 3, 71, 86.

Викладачами іноземних мов Драй В.Б. (англійська мова, «Вашінгтон – столиця США», група № 41), Стрельчук Л.В. (французька мова, «Професії сьогоднішнього дня», група № 87) проведено показові уроки з учнями першокурсниками. Викладачі продемонстрували різні навчальні форми роботи із закріплення граматичного матеріалу з учнями, читання та розуміння прочитаного. Протягом уроків здійснено реалізацію принципів науковості, доступності, зв’язку навчання з життям, з майбутньою професією.

Урок зарубіжної літератури в групі № 39 з теми: «Габріель Гарсіа Маркес «Стариган з крилами» продемонструвала викладач Затолочна Р.І. Це був урок розвитку людських якостей. На перший план Раїса Іванівна поставила проблему виховання: людяності, доброти, поваги один до одного. Учнями освоєно зміст тексту завдяки створеному пальчиковому театру, естетично оформленому навчальному кабінету та наочності. Протягом уроку здійснено аналіз розвитку учнівських компетентностей.

Учні показали усвідомлення широти філософсько-етичної проблематики роману, значення системи об­разів для розкриття ідейного задуму твору, вирішували питання про високі, благородні істини, добро і зло, моральний вибір, справед­ливість і відповідальність, взаємини мж особистостями. І, все ж таки, дійшли висновку, надія на краще майбутнє немає згаснути: ангел не помирає, а одужує і відлітає в піднебесся.

Керівником методичної комісії Макаровською А.А. та учня-ми груп № 41, 39 професії «Кухар. Кондитер» підготовлено та проведено свято до Дня української писемності і мови «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить». Даний захід дав можливість учням ліцею зрозуміти, що найбільший скарб нашого народу – мова. Вони збагатили знання висловленнями про рідну мову, значний вклад володарів українського слова в розвиток та її збагачення.

В рамках тижня 08.11.2018 проведено І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, в якому взяло участь дев’ятеро учнів І - ІІІ курсів. Перше місце посів учень 87 групи Подлабухов Андрій, друге і третє – учні 40-вої групи: Храпко Діана, Майстер Богдана.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page