top of page

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА


Враховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, указом Президента України від 08.12.2008 року №1149 започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

З 10 по 14 грудня 2018 року в Кельменецькому професійному ліцеї проводився вже традиційний Всеукраїнський тиждень права, який розпочався з інформаційної лінійки « Цінність прав людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Зокрема, 11 грудня, в читальному залі Кельмененецькій ЦРБ відбулася зустріч з юристом на тему «Уроки права – уроки життя», в якій брали участь ліцеїсти зі своїм бібліотекарем Лесею Халай, начальник Кельменецького районного відділу державної виконавчої служби Василь Пуюл, директор Кельменецького районного центру для сім’ї, дітей та молоді Людмила Попович, профконсультант Кельменецької районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості Алла Панчук .

Учні брали участь у вікторині та переглядах слайд-презентації «Лабіринтами права», документального фільму «Діти за гратами» про перебування підлітків у колоніях, читали вірші на правову тематику та згадували прислів’я і приказки про шкідливі звички, які призводять до скоєння злочинів, а також познайомились з документами які були представлені на книжково-ілюстративній виставці «Знати закон, жити за законом». Правознавчі видання із фонду бібліотеки сприяють поглибленню правових знань та правової культури наших користувачів.

Зустріч з юристом пройшла цікаво, змістовно, а головне – засвідчила небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page