top of page

Професійна мобільність майстра виробничого навчання


Епіграфом до проведення тренінгу підібрано мудрість Ш.О.Амонашвілі: «…Хочеш усвідомити для чого ти служиш? Тоді порівняй свою службу з погляду суспільних цінностей, із професійною службою інших. І ти відчуєш, яке важливе і неповторне твоє життя для суспільства…».

На продуктивну роботу майстрів виробничого навчання чітко налаштувала методист КПЛ Молода В.І., яка і провела навчальний тренінг з теми «Професійна мобільність педагога».

Для успішної співпраці практичний психолог Антофій О.А. здійснила поділ на групи та ознайомила учасників тренінгу з правилами роботи в них.

Щоб пристосуватися до швидких змін у навчально-виробничому процесі, адаптуватися до професійної діяльності в умовах нових ситуацій, вміння виходити із проблемної ситуації з мінімальними втратами власних фізичних, психологічних та емоційних ресурсів, знаходження способів застосування знань в знайомих чи нестандартних ситуаціях Валентина Ілічна провела ряд вправ: «Рука допомоги», «Оплески», «Крок до успіху», «Продовж думку», «Поле вражень» та дискусійну карусель «Майстер в/н: хто він?».

Приємно зазначити, що в колективі майстрів є такі, які радо вислухають проблеми та вчасно прийдуть на допомогу. Так, за результатами роботи на картках у вигляді «Руки допомоги», майстрами було озвучено кожного присутнього. А це означає, що колектив дружній, співпрацюючий, співпереживаючий.

Кожен з присутніх членів колективу продемонстрував риси та властивості, які є показниками професійної компетентності, що він є професійно мобільним, любить свою роботу і любить учнів. І, безперечно, кожен працівник за частинку вкладеної праці отримував оплески.

В підсумковій частині тренінгу, майстри виробничого навчання взяли участь в обговоренні відеоролика до 25-річниці Незалежності України «Подай руку Україні» та подали один одному руку, в даному випадку, можливо, й не допомоги. А просто, по-дружньому!




Нещодавні публікації
Архив
bottom of page