top of page

Мови – це важливо!


Саме цей вислів ЮНЕСКО обрала гаслом Міжнародного дня рідної мови. Це всесвітнє свято було засноване з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю.

В Кельменецькому професійному ліцеї найкращі учні рідної мови зібралися для участі у вікторині «Українська – це модно! Українська – це круто! Єдиній і рідній мові бути!», яку організувала та провела викладач української мови і літератури Макаровська А.А.

З метою повторення і закріплення знань з лексикології, фразеології, морфології та синтаксису, збагачення словникового запасу Аліною Анатоліївною було запропоновано конкурсні завдання для двох команд: «Розминка», «Продовжіть фразеологізми», «Бліц-опитування», «Поєдинок капітанів», «Скоромовка язика не ламає, а вимови навчає», «Хто швидше», «Проставте наголос в словах», «Де потрібно, вставити пропущені літери», «Показуха», «Загадки». Учасники змагань запекло боролися за звання кращих.

Конкурсні змагання супроводжувалися піснями про мову та патріотичними відео-, аудіозаписами.

Перемогла дружба!

А зроблені педагогом кроки слугували зміцненню солідарності між учнями різного віку, розширенню взаєморозуміння і діалогу, оцінюванню скарбу рідної мови, як неосяжного чаруючого світу.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page