top of page

Атестація - 2019: реалізовуємо творчі задуми


Саме під таким гаслом в Кельменецькому професійному ліцеї розпочато атестаційний декадник.

На попередньому засіданні атестаційної комісії Чура Я.Т., директор ліцею, озвучив узагальнені висновки про атестацію педагогічних працівників. Ярослав Тадейович також проінформував про зміст поданих матеріалів, а це дипломи про навчання, свідоцтва проходження курсів підвищення кваліфікації, висновки та рекомендації попередньої атестації. Члени атестаційної комісії взяли активну участь в обговоренні характеристик педагогічної діяльності, які будуть також розглянуто на засіданні методичних комісій.

Чимало цікавого матеріалу для учнів груп №№ 40, 87 використано педагогами на уроках: виробничого навчання майстром Лащук О.В (вступний інструктаж); української мови викладачем Макаровською А.А.

Олена Вікторівна, моральний взірець для учнів, зацікавлювала їх сучасним підходом практичного виконання навчальної теми «Приготування запечених рибних страв. Шляхом підбору індивідуальних завдань, випереджаючого навчання, технології колективної розумової діяльності визначала шляхи ефективного формування професійних знань і вмінь. Робота в ланках сприяла закріпленню теоретичних знань. Майстром використано технологічні карти приготування страв, наочність для додаткового здобуття прийомів і навичок роботи з рибою, ознайомленню з технікою і технологією, інтернет-повідомлення «Більше – про риби», відеонавчання первинної обробки риби. Вміло інструктувала, оцінювала успішність знань теорії, стимулювала становлення майстерності і розвитку технічної творчості. З метою дотримання правил охорони праці та техніки безпеки Оленою Вікторівною використано вправу «Запитую – відповідаємо».

Під час проведення уроку української мови (тема «Фразеологізми. Багатозначність, синонімія, антонімія фразеологізмів») Аліна Анатоліївна продемонструвала систему роботи з реалізації методичної проблеми «Формування особистості учня на уроках української мови і літератури в рамках соціалізації сучасного суспільства»: дисциплінованість, взаємоповага, підтримка одногрупників, культура спілкування, етика поведінки. Викладачем продемонстровано низку вправ, методів, форм роботи при подачі нового матеріалу, які сприяли мотивації учнів до вивчення теми. Це презентація навчального матеріалу, рефлексія-побажання з використанням фразеологізмів, вправи на встановлення відповідності, складання фразеологізмів за малюнками, вивчення правил шляхом практичних вправ під час роботи з текстами. Закріплюючи знання про фразеологізми-синоніми- антоніми, Аліна Анатоліївна провела самостійний вибірковий диктант професійного спрямування.

Через проведені заходи педагогічні працівники продемонстрували частинку "дос'є власних успіхів", в якому відобразилося все цікаве і цінне з професійного життя.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page