top of page

Імпульс особистого зростання


В Кельменецькому професійному ліцеї завершено декаду «Я атестуюся: реалізація творчих задумів».

У рамках декади педагогами було продемонстровано шляхи реалізації методичної проблеми на проведених відкритих уроках, позаурочних заходах, розгляду різнотематичних питань на засіданнях методичних комісій.

І творчість, і праця, і успіх педагогів Подлабухової Т.В., Макаровської А.А., Варварука Д.В., Лащук О.В., Боднар І.Я. продукували оригінальні, нетрадиційні ідеї, форми і методи організації навчально-виховного, навчально-виробничого процесів.

Інтегрований урок з теми «Необоротність теплових проце-сів. Теплові машини та принципи їх дії» (викладачі Подлабухова Т.В. (фізика), Назарчук О.В. (хімія, біологія, екологія), Єрьоменко М.А. (спецпредмети професії «Тракторист-машиніст с/г напрямку) мав на меті збагатити, поглибити зміст загальної та професійної освіти юних трактористів групи № 87, активізувати увагу на необхідності знань фізики та їх використання під час уроків виробничого навчання, вплив на екологію, диференціації наукових, технічних знань визначення якісних змін і процесів навчання в межах чинних навчальних планів і програм.

Викладачем фізичної культури Варваруком Д.В. забезпечено досягнення мети уроку (група № 86, тема: «Зупинка зі стрибком», «Двостороння гра у баскетбол») завдяки правильно-визначених дидактичних цілей, наявності комплексу основних та допоміжних способів фізичної діяльності, необхідної кількості обладнання, спортивного інвентарю, створення успішної, позитивної ситуації. Виховний вплив служив забезпеченню здорового способу життя, згуртуванню колективу учнів та зацікавленість до виконання кожного елементу уроку.

Цікаво було учням групи № 39 отримувати інформацію про сучасну сім’ю та які функції вона виконує під час уроку «Етика і психологія сімейного життя» (викладач Боднар І.Я.). Для ефективного спілкування Інною Ярославівною протягом тренінгу використано вправи («Сімейне коло», «Що таке сім’я», «Стилі батьківського виховання», «Стилі батьківського виховання у казках», «Твоя позиція», «А як у Вас?», «Твоя позиція», «Віночок побажань»), які сприяли усвідомленню учнями цінностей сім’ї та батьківства в житті людини. Залишуться надовго в пам’яті учнів мудрі перлини про сенс життя та загальнолюдські почуття.

В рамках Шевченківських днів викладачем української мови і літератури Макаровською А.А. проведено читацьку арт-платформу «Голос Кобзаря». Тринадцятеро учнів-конкурсантів емоційно поринули в світ поезії генія українського слова, його громадянською принциповістю і моральною чистотою, почуттям соціальної і національної справедливості, відданістю правді і свободі. Перемогу здобула учениця ІІ курсу групи № 40 Діана Храпко.

За словами великого педагога В.О.Сухомлинського: «Досвідченим, кваліфікованим майстром своєї справи учитель може стати лише в результаті тривалої, терпеливої і чуйної індивідуальної роботи».

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page