top of page

Подорож до столиці України


Неперевершені враження, позитивні емоції, яскраві мо-менти, щирі посмішки - це результати подорожей Україною. Саме такою в нас була екскурсія у столицю нашої Батьківщини.

За підсумками 2018-2019 навчального року 32 учнів Кельменецького професійного ліцею були премійовані безкоштовною поїздкою до Києва. Місто-герой, місто-міліонер, релігійно-культурна перлина зачарували нас своєю красою і величчю, ще на під’їзді до нього.

Екскурсійний автобус та екскурсовод Михайло запросили всіх на ранкову мандрівку, яка розпочалась з огляду найстаровинніших пам’яток : університет ім.Шевченка, Володимирський та Софіївський собори, Золоті Ворота, пам’ятник Богдану Хмельницькому, Михайлівський Золотоверхий монастир, Андріївська церква та Андріївський узвіз.

Дехто з нас уперше милувався Дніпром,розгледів р.Либідь та відвідав київський метрополітен. Київ вітав нас усміхненими обличчями мешканців, грандіозними будівлями і затишними зеленими вуличками із квітучих каштанів. Недарма Київ називають - місто-парк.

Справило незабутнє враження велич монументу Батьківщина-мати, який видно практично з будь-якого кутка Києва. Не залишили байдужими нас скульптурні композиції "Форсування Дніпра", "Передача зброї" та чаша "Вогонь слави".

Пообідавши у ресторані домашньої кухні «Пузата хата», ми відправилися на наступну екскурсію вулицями Хрещатика та Майдану Незалежності – головної вулиці та площі столиці. Ми насолоджувалися можливістю неспішно прогулятися тут, помилуватись чудовими фонтанами, відчути атмосферу міста.

Також привабила дивовижна панорама Дніпра, річкового вокзалу, Лівого берега Києва та скляного мосту, який сполучає Володимирську гірку та Арку Дружби Народів.

Свою пішохідну екскурсію продовжили Маріїнським пар-ком. Саме тут височіє однойменний палац − нині парадна президентська резиденція.

Наш екскурсійний фотограф - Ліна Гарабажій, зафіксувала всі миті перебування у місті, і зокрема, біля українського парламенту- Верховної Ради.

На завершення відвідали футбольний матч Київ-Арсенал та Львів- Карпати, який проходив на стадіоні ім. М. Лобановського.

Зовсім не хотілося прощатися з містом , але наша подорож на жаль завершилася. І ось вже ми, стомлені, але щасливі, у потязі. До пізньої ночі ділились враженнями, весело сміялись над пригодами. Хтось вперше побував у Києві, хтось емоційно пригадував метро та всі разом раділи тому, що навчаємось в Кельменецькому професійному ліцеї, де маємо можливість змістовно проводити відпочинок.

Дякуємо нашій дирекції та профспілці за прекрасний дарунок!

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page