top of page

Методичний міст – шлях до співпраці


Методична комісія класних керівників, кураторів груп, вихователів гуртожитку Кельменецького професійного ліцею своє травневе засідання 2018/2019 н.р. приурочила важливій тематиці «Ціннісні орієнтації учнівської молоді». В цьому місяці запланованим виявилось питання і в МК викладачів суспільно-гуманітарного напрямку. Тому й формою проведення зустрічі став «методичний міст» між формуваннями педагогів.

Затолочна Р.І., керівник методичної комісії, відкриваючи засідання закцентувала увагу на тому, що однією з найважливіших характеристик особистості є ціннісні орієнтації, які виражають свідоме ставлення людини до соціальної дійсності, формують мотивацію та суттєво впливають на її поведінку. Раїса Іванівна зауважила, що формування ціннісних орієнтацій дітей та учнівської молоді – складний, динамічний процес, тому саме у тісній співпраці класних керівників, педагогів, батьків можливо сформулювати правильні та стійкі ціннісні орієнтації учнівської молоді, керуючись принципами гуманізму, індивідуалізму, колективізму, толерантності.

Тиша наступила… В засіданні пауза (чи павза). Проєктується ряд слів: директорка, майстриня, пів Києва, президент, Трійця…

Керівник методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарних дисциплін Макаровська А.А. знайомить присутніх із новою редакцію Українського правопису, схваленою Кабінетом міністрів 22 травня, правила якої почали діяти з 3 червня 2019 року. Аліна Анатоліївна зауважила, що нова редакція правопису буде використовуватися в усіх сферах життя українців, що стосуються застосування мови на письмі. Тобто, все, що писатиметься, потрібно буде писати згідно із правилами правопису.

Практично педагогічні працівники вправлялися у вимові та написанні слів, проходячи через прозорий мостик із словесними поручнями.

Заступник директора з НВР Боднар І.Я. виступила із темою щодо превентивного виховання учнівської молоді. Достатню увагу звернула й на самоосвітню діяльність з питання протидії булінгу. Педагоги матимуть можливість користуватися пам’ятками з вищезгаданих питань та алгоритмом дій педагога, розроблених Інною Ярославівною, якщо виникатимуть проблемні ситуації.

Про результати дослідження відмінностей ціннісних орієнтацій серед учнів І курсу повідомила практичний психолог Антофій О.А. В учнівської молоді процес формування та розвиток ціннісних орієнтацій безпосередньо зв’язаний з появою побоювань щодо перешкод у досягненні найважливіших життєвих цілей.

Підсумовуючи побачене, можна сказати, що методичні мости – шляхи до співпраці, співдружності, співтворчості…

По завершенні засідання прийнято ряд рекомендацій.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page