top of page

Кулінарія – як вид мистецтва


Саме такий професійно-творчий та поетичний зміст характеризує декаду фахової майстерності, яка пройшла в Кельменецькому професійному ліцеї.

Дайджест кулінарних рекордів України та віртуальна подорож (керівник методкомісії Китайгородська А.В.) зацікавили своєю креативністю і неординарністю по визначних кулінарних пам’ятках – Полтавській галушці, символу щедрості і добробуту славного краю, відтворену в борщі полтавському, побували на Закарпатті біля Верховинської афіни, пам’ятнику чорниці, спробувавши смак чорничного джему, а пам’ятник «Щука з Кременчука» став візитівкою міста та майстерно відтворений майбутніми кулінарами в бенкетній страві «Риба фарширована по українськи».

Об'єднав кухарів інтелектуально-кулінарний квест «Кулінарна Україна вражає світ» (викладач спецдисциплін Китайгородська А.В.), де третьокурсники продемонстрували свої теоретичні знання та вміння швидко зорієнтуватися, склавши разом пазли створили кулінарну карту України. Всі присутні мали змогу дізнатися про вікові традиції, стародавні та сучасні страви кожного куточку України: від заходу – до сходу, теплого півдня Криму та славної півночі України, страви, які знають і люблять у всьому світі.

У залі професійної майстерності був проведений урок виробничого навчання «Страви сьогодення української кухні» (майстер в/н Лащук О.В.), який зібрав найкраще у неповторну, неперевершену українську кухню. Оригінально та довершеними визначені страви учнів 40 групи.

Наполегливо і творчо працювали учні 41 групи (майстер в/н Мамонова Т.М.), які під час проведення поетапної кваліфікаційної атестації продемонстрували високу професійність, справжнє розмаїття страв та смаку і довели, що українська кухня зачаровує, зваблює дивує і захоплює світ.

Справжнім приємним дарунком для соціальних партнерів професій «Кухар», «Кондитер» стало привітання першокурсників, здобувачів освіти групи № 42 (майстер в/н Погоріловська Я.І.) із Всесвітнім Днем кухаря і кондитера. До вітань долучилися директор ліцею Чура Я.Т. та старший майстер Сугак В.І., які від імені педагогічного та учнівського колективів Кельменецького професійного ліцею вручили роботодавцям Подяки за тісну співпрацю в підготовці кваліфікованих робітників професії «Кухар». «Кондитер», за професійний талант, творчість та креативність у приготуванні всіляких страв.

Завершилося кулінарне свято в КПЛ, але ніколи не завершиться бажання і натхнення створювати творчий освітній простір для всіх його учасників.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page