top of page

У колі однодумців: проблеми, пошуки, знахідки


Однією із актуальних проблем становлення майбутнього здобувача професійної (професійно-технічної) освіти – це якість набутих його теоретичних та практичних знань, умінь і навичок; шляхи підвищення якості освітніх послуг.

Саме такі питання було розглянуто на засіданні методичної комісії викладачів загальноосвітніх дисциплін (жовтневому) Кельменецького професійного ліцею (керівник Назарчук О.В.).

Викладачем ліцею Горбатюк В.Ю. було закцентовано увагу на розвитку критичного мислення на уроках суспільного напрямку як крок до якісної освіти. Вікторія Юріївна підготувала сучасні форми роботи із здобувачами освіти, задачі для практичного використання педагогами на уроках з вищезгаданої теми, відеофільм з подальшим обговоренням, осмисленням інформації як приклад того, що людський мозок також може лінуватись думати, аналізувати (за «теорією оману» Рольфа Добеллі).

На дискусійній платформі, організованої Олегом Володими-ровичем, панувала атмосфера довіри, взаємодопомоги, взаємоповаги. Така форма проведення засідання дозволила виявити різні позиції викладачів із суперечливих питань створення якісного освітнього простору, на які подавалися переконливі аргументи.

За результатами дискусії сформовано заходи підвищення якості знань здобувачів освіти та якісної підготовки до ДПА, ЗНО на 2019/2020 н.р.


Нещодавні публікації
Архив
bottom of page