top of page

Проведення предметних тижнів – запорука успішного навчання


Ні для кого не секрет, що запорукою успішного навчання є глибока зацікавленість здобувачів освіти у вивченні того чи іншого предмета. Тому кожен педагог і намагається всіма доступними способами зацікавити учнівську молодь предметом, який він викладає. Хоча на більшості уроків педагогічні працівники Кельменецького професійного ліцею використовують сучасні технології, активні форми, методи і прийоми.

З метою розширення світогляду здобувачів освіти, розвитку їхніх творчих здібностей, самостійності в здобутті знань, активізації пізнавальної діяльності, зацікавленості у вивченні предметів, якісної організації, підготовки та проведення заходів до Дня української писемності і мови в період з 04 по 08 листопада 2019 року проведено тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін.

Керівником методичної комісії викладачів загальноосвітніх дисциплін Назарчуком О.В. складено, подано на затвердження план проведення тижня, з яким ознайомив на тематичній лінійці.

Протягом тижня в бібліотеці ліцею (бібліотекар Бабина А.В.) діяла виставка книг до Дня української писемності і мови «Народ скаже, як зав’яже», яку відвідали учні груп №№ 40, 41, 11 слюс., 4, 72, 87.

На уроках теоретичного та виробничого навчання педа-гогами використано інформаційні п’ятихвилинки «Яка чудова українська мова», «З історії цього дня».

Здобувачі освіти групи № 42 (професія «Кухар, Кондитер») показали свої знання з історії України на відкритому уроці з теми «Українська Держава за доби гетьманату». Викладачем Горбатюк В.Ю. мети уроку досягнуто завдяки чіткій, злагодженій роботі з учнями. Вікторія Юріївна використала різні форми і методи педагогічної інноваційної діяльності, які сприяли розвитку критичного мислення учнівської молоді, формуванню предметних компетентностей, згуртуванню колективу навколо досягнення спільної мети. Цікавинкою уроку та цінністю стало використання гри-мовчанки професійного спрямування – підготувати найулюбленішу страву П.Скоропадського. Як це виявилося – котлета по-київськи.

Викладачем англійської мови Драй В.Б. спільно з групою № 88 (професія «Тракторист-машиніст с/г виробництва») реалізовано принципи науковості, доступності, зв’язку навчання з життям, з майбутньою професією під час проведення уроку на тему «Сполучене королівство. Лондон». Валентина Борисівна продемонструвала різні навчальні форми роботи із закріплення граматичного матеріалу, читання та розуміння прочитаного, ознайомлення з цікавими фактами за часи існування Лондона, сполученого королівства з використанням відео-, аудіо-записів та фотопрезентацій.

Викладачем української мови і літератури Макаровською А.А. та учнівською молоддю груп № 40, 41, професії «Кухар. Кондитер» підготовлено та проведено професійний мовознавчий конкурс «Майстер-шеф». Хоч і перемогла «дружба», але за короткий період Аліна Анатоліївна зуміла збагатити знання учнів з правопису української мови в новій редакції. Даний захід також дав можливість перевірити знання, збагатитися висловлюваннями та дізнатися про значний вклад володарів українського слова в розвиток.

Упродовж тижня проведено І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, в якому взяло участь п’ятеро учнів ІІ та ІІІ курсів. Перше місце посів учень 87 групи Подлабухов Андрій, друге і третє – учні 41-ої, 40-вої групи: Армаш Варвара, Храпко Діана.

В рамках тижня, 08 листопада, з метою єднання навколо української мови, педагогічний колектив Кельменецького професійного ліцею взяв участь в написанні дев’ятнадцятого радіодиктанту національної єдності. В акції до Дня української писемності та мови всі бажаючі перевіряли набуті знання та водночас знайомилися із нововведеннями українського правопису.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page