top of page

Мертві не простять , живі не забудуть...


Горить свіча

І огортається журбою.

Осінній день промерзлою ходою

У серце стука.

Пам’ять про померлих.

Замученим голодним тридцять третім.

Л.Костенко


Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років. Пам’ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття... Страшне приневолене мовчання... Довго чекали, але дочекались коли ожила, проснулась людська пам’ять, розвелись її глибини і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.

“Мертві не простять , живі не забудуть...” під таким гаслом відбулася лінійка-реквієм у Кельменецькому професійному ліцеї, присвячена 86-й річниці пам’яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 років .

Здобувачі освіти навчального закладу переглянули відеоматеріал, що дав змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу 1932-1933 років. Слухали сумні рядки віршів, які продекламували ліцеїсти : Андрій Подлабухов, Варвара Армаш, Діана Храпко та бібліотекар Альона Бабина ,а хореографічний колектив «Юність» (керівник Оксана Дерев’янко) продемонстрували танцювальну композицію, в якій відтворили біль та смуток тієї страшної трагедії.

Альона Валеріївна, закликала всіх присутніх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та 23.11.2019 року о 16.00 витримати хвилину мовчання та долучитися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті».



Нещодавні публікації
Архив
bottom of page