top of page

Тиждень природничих дисциплін: про все на світі


Біологія і екологія, хімія і географія… Їх пильний сміливий погляд проникає у вогненну масу Сонця, і в пітьму земної кори, і в невидимі частки вашого серця, і в безмовне життя дерева. Вони дивляться скрізь, завзято шукають початок життя.

В Кельменецькому професійному ліцеї з 16 по 20 грудня 2019 року проходив Тиждень природничих дисциплін. Метою його проведення було формування предметних компетентностей здобувачів освіти, екологічної культури особистості, розвитку інтелектуальних творчих здібностей учнів, залучення їх до різноманітної діяльності за інтересами, впровадження інноваційних технологій у системі професійної освіти.

Заплановані та проведені заходи викладачем Назарчуком О.В., сприяли підвищенню інтересу до вивчення предметів географії, біології і екології, хімії; розширили знання; дали можливість дослідити та презентувати власні створені проекти, які сприяли формуванню здорового способу життя.

Тематичний тиждень природничих наук «Світ навиворіт» розпо-чався з інформаційної презентації під девізом: «Пізнання починається із здивування», яку провели здобувачі освіти груп № 40, 41, 42, 87. Ліцеїсти мали змогу поглибити знання із навчальних дисциплін, дати відповіді на питання, які турбували.

Цікаво та змістовно між ліцеїстами Олегом Володимировичем проведено розважальну вікторину «Любов з першого погляду до природничих дисциплін». Учні із чотирьох команд змагалися в різних категоріях на знання предметів географії, хімії, біології і екології. Робота в групах об’єднувала здобувачів освіти спільною метою: взаємодопомоги, взаємопідтримки, самореалізації в набутих знаннях.

Узагальнюючий урок із географії «Країнами Європи», проведеним Назарчуком О.В., мав на меті розвивати увагу, пам`ять і мислення учнів, відпрацьовувати вміння аналізувати та узагальнювати інформацію, удосконалювати навички самостійної та пошукової діяльності; формувати науковий світогляд, професійне спрямування, виховувати сумлінність та наполегливість під час виконання завдань; виховувати любов до природи.

В рамках тижня природничих дисциплін методистом Молодою В.І. спільно із здобувачами освіти груп №№ 72, 88, 40 створено проект «Сім секретів Вашого здоров’я» із змістом: число і цифра «7» у Всесвіті; відеомарафон «Цікава наука про здоров’я», буклет «Сім ворогів здоров’я», порадник від лікаря Президента «Правила покращення здоров’ю», бюлетень «Ми – за здоровий спосіб життя».

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page