top of page

Соборність — це єдність наших земель.


День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, національної свідомості, людської гідності, виховання почуття патріотизму в Кельменецькому професійному ліцеї було проведено урочисту лінійку «Соборність рідної землі- основа нації й держави». Викладач історії В.Ю. Горбатюк розповіла історію виникнення свята Соборності України. Вона наголосила на важливості цих подій, які відіграли вирішальну роль в житті нашого народу і держави. Під час урочистостей прозвучала легенда про Україну(виконавець учениця групи №41Варвара Армаш) та українські вірші(виконавці здобувачі освіти І та ІІ курсів), лунала українська пісня

( виконавець учениця групи №42 Ольга Дерев’янко), а гурт ліцеїстів, щоб підкреслити значимість соборності нашої держави , її єдності, цілісності і неподільності об’єднав всіх присутніх до флеш-мобу «Україна разом».

А завершенням заходу стали слова Василя Симоненка:

«Народ мій є!

Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!»

Здобувачі освіти ліцею впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page