top of page

Підсумки тижня педагогічної майстерності


В період з 27 по 31.02.2020 в Кельменецькому професійному ліцеї проходив Тиждень педагогічної майстерності, епіграфом якого стали слова Генрі Форда: «Зібратися разом – це початок. Залишатися разом – це прогрес. Працювати разом – це успіх».

Заходи Тижня були спрямовані на розвиток ініціативи та творчого пошуку, педагогічних знахідок, демонстрування та обмін перспективним педагогічним досвідом, секретами власної педагогічної майстерності, інформування з підвищення кваліфікації, проходження сертифікації, результати участі педагогічних працівників в стажуванні, вебінарах, конференціях, створення якісного освітнього простору тощо.

Програма проведення Тижня, розроблена та проведена методис-том ліцею Молодою В.І. спільно із керівниками МК Назарчуком О.В., Комерзаном Ю.А. поєднала різні напрями роботи педагогів.

Засідання Авторської творчої майстерні з педагогічними працівниками, які проходять атестацію в 2019/2020 н.р. на тему: «Підвищення кваліфікації як один із показників якісного освітнього простору», сприяла оформленню виставки методичних напрацювань, що діяла в методичному кабінеті впродовж даного періоду.

Педагогічні читання «Формування педагогічної компетентності викладача як необхідність в підготовці кваліфікованого робітника» були науковими, цікавими і пізнавальними, сприяли всебічному творчому, інтелектуальному розвитку викладачів загальноосвітніх дисциплін. Окрім науковості, захід був практичного спрямування, де викладачем історії Горбатюк В.Ю. проведено елементи тренінгових вправ з формування компетентностей.

Методичний квест на тему: «Формування професійних компетентностей педагогічних працівників як необхідність в підготовці кваліфікованого робітника» проведено методистом із майстрами виробничого навчання ліцею. Дана форма методичної роботи дала можливість стати педагогу активним, зацікавленим методичною роботою, збагаченим знаннями, здійснюючи дослідницьку (ігрову) діяльність.

З метою згуртування педагогічного колективу навколо проблеми «Вплив організації методичної роботи на якість освітнього процесу» Молодою В.І. організовано та проведено методичний міст між методичними комісіями. Педагогічні працівники виконували вправи в групах: «Ознаки успішної команди», «Напрямки співпраці», «Дерево проблем» та інтерактивні вправи. Майстри виробничого навчання Мамонова Т.М., Погоріловська Я.І. познайомили із результатами проходження стажування на базі ПТУ № 8 та із тим, як вплине результат стажування на якість навчально-виробничого процесу.

Викладачем біології Назарчуком О.В., практичним психологом Антофій О.А. в доступній формі викладено навчальний матеріал щодо впливу стресових ситуацій на організм людини для здобувачів освіти групи № 41 (проведено бінарний урок) та для всіх педагогічних працівників (педчитання). Дана тема – це один із факторів впливу на якість освітнього процесу, збереження, зміцнення здоров’я.

На всіх заходах було проведено п’ятихвилинний інформ-кон-салтинг: панорама педагогічних, методичних, психологічних, бібліотечних новинок.

«Team building як засіб формування командного духу в педагогіч-ному колективі» - тема педагогічного тімбілдінгу з керівниками методичних комісій. Було обговорено дії методичного лідера в підвищенні ролі кожного педагога у колективі, створення позитивного командного духу внутрішньої системи забезпечення якості освіти, збагачення перспективного педагогічного досвіду з урахуванням креативних здібностей педагогів та здобувачів освіти.

Висловлюємо сердечну вдячність за невтомну працю нашим професійним педагогам.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page