top of page

«На варті наших душ – Небесна Сотня»


«Забути кров святу не маєм права! Лишила слід безсмертний і терпкий… Героям України – Слава! Слава! Слава!!! І наша пам’ять – на усі віки!»

Герої не вмирають! Так ми говоримо про тих, хто віддав своє життя за Україну, за гідне життя українців, за кращу долю своїх дітей та онуків, усіх наступних поколінь. І, звичайно, вони вічно житимуть в наших серцях, у нашій пам’яті. Вони – Герої Небесної Сотні.

20 лютого по всій Україні вшановують подвиг учасників Революції Гідності та увінчують пам'ять Героїв Небесної Сотні. Саме з цієї нагоди Кельменецькою центральною районною бібліотекою спільно з Кельменецьким професійним ліцеєм було проведено урок мужності «На варті наших душ – Небесна Сотня». Ведучі – бібліотекарі Ольга Твердохліб та Наталія Яковинчик нагадали присутнім про героїчні події тих «чорних» днів листопада 2013 – лютого 2014 років, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці. Здобувачі освіти Кельменецького професійного ліцею разом зі бібліотекарем Альоною Бабиною читали вірші, присвячені полеглим за свободу, запалили свічку , світло якої стало даниною пам’яті Героям Небесної Сотні та всім борцям, хто віддав своє життя за незалежність і цілісність України. Захід супроводжувався слайд-презентацією «Мирні солдати Майдану», а перегляд фільму-реквієму «Їх прийняло небо, залишивши списки…» викликав у молоді відверті емоції, допоміг відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну. Насамкінець директор Кельменецької РЦБС Ольга Твердохліб побажала підростаючому поколінню бути сильними, єдиними, згуртованими, гідними світлої пам’яті наших героїв і запросила долучитися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті». Учні розвішували на деревах біля бібліотеки та у фойє ліцею білих паперових ангелів які є символом розстріляних на Майдані.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page