top of page

Місія викладача історії Горбатюк В.Ю. – навчити здобувачів освіти вчитися мислячи


Який же дар дістали ті, що так дітей учити вміють…

І. Франко

Кажуть, що професія педагога для обраних людей. Бо ж яку витривалість, яку душу потрібно мати, аби стояти перед прицілом сотні очей допитливої учнівської молоді і вести їх за собою.

Щаслива доля педагога посміхнулася викладачу історії та правознавства Кельменецького професійного ліцею Горбатюк В.Ю. Бо ж саме їй даровано заглядати у минуле, жити в сьогоденні, прокласти місток у майбутнє.

В період з 18 по 28.02.2020 Вікторія Юріївна взяла активну участь в декаді «Я атестуюся: реалізація творчих задумів». Викладачем підготовлено матеріали на виставкову вітрину педагогічних ідей – 2020 «Авторство як показник роботи творчого педагога», в зміст якої ввійшли свідоцтва й сертифікати підвищення кваліфікації, методичні розробки уроків, позаурочних заходів, які надруковані в навчально-методичному віснику НМЦ ПТО у Чернівецькій області.

Спільно з майстром в/н Овчаренком О.С. проведено урок історії України з професійним спрямуванням на тему «Розвиток економіки України в умовах децентралізації».

Вікторія Юріївна демонструвала оригінальні ідеї, нестандартні форми, що забезпечували розвиток критичного мислення здобувачів освіти, формували пізнавальний інтерес до вивчення історії шляхом мотиваційних компонентів уроку, систематичного повторення, закріплення навчального матеріалу та практичного його застосування.

В контексті розвитку критичного мислення співпрацю педагога із здобувачами освіти можна відобразити схематично: питання (виклик)→ осмислення → наслідки (рефлексія). Викладач вчила самостійно здобувати знання; учням легко запам’ятовувалися історичні дати й події. Культуру розумової діяльності формувала в процесі проблемного, евристичного, дослідницького та випереджувального завдань.

З питання реалізації методичної проблеми Вікторія Юріївна прозвітувала на засіданні методичної комісії викладачів загальноосвітніх дисциплін та на інструктивно-методичній нараді. Також було обговорено й схвалено характеристику педагогічної діяльності Горбатюк В.Ю.

Досвід кращих нагадує: через свій предмет треба вчити здобувачів освіти любити, жити, цінувати один одного.

А ще мудрість нагадує, що неможливо примусити педагога вчити учнів – цей талант або є, або його немає.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page