top of page

Державна кваліфікаційна атестація з професії «Кухар, Кондитер»


23 червня в Кельменецькому професійному ліцеї стартувала Державна кваліфікаційна атестація з професії «Кухар, Кондитер» – однієї з найбільш перспективних та прибуткових професій ресторанного сервісу. Результатом ДКА стала наполеглива праця здобувачів освіти, майстрів виробничого навчання та викладачів.

Атестаційна комісія працювала у складі:

Яцемірський Петро Сергійович – голова комісії, директор підприємства «Зустріч»;

Перстичник Любов Олександрівна – заступник голови комісії, заступник директора з НВР;

Китайгородська Алла Василівна – член комісії, викладач спецдисциплін;

Лащук Олена Вікторівна – член комісії, майстер виробничого навчання.

За допомогою Google Форми третьокурсники мали можливість пройти тестові завдання ДКА з професії «Кондитер» в режимі онлайн.

Назважаючи на нестандартні умови сьогодення тестові завдання виконали всі здобувачі освіти та продемонструвати високий і достатній рівень знань, найкращими були:

Храпко Д. (12 балів)

Майстер Б. (11 балів)

Алексєєва Т. (11 балів).

Третьокурсники засвоїли та оволоділи не тільки теоретичними знаннями, які безумовно стануть корисним багажем в житті, але й вміло їх використали практично.

Атестаційна комісія переглянула відео-презентації кваліфікаційних пробних робіт здобувачів освіти з теми: «Приготування кондитерських виробів з дріжджового та бездріжджового тіста». Представлені роботи зацікавили креативністю, винахідливістю, відповідали технологічним вимогам і естетичністю оформлення.

Найкращими визначені: Різдвяний пиріг та чізкейк «Нью-Йорк» (Храпко Д.) Піца по-буковинськи та торт «Карпатка» (Майстер Б.) Паска Великодня та торт «Медовий» (Пензар І.) Кулеб'яка з капустою та пісочні корзинки з масляним кремом (Басіста А.).

Багатогранність теоретичних знань та професійна майстерність серед здобувачів освіти – основна мета навчання в ліцеї, яка успішно досягнута.

Завершився іспит. Результат його – клопітка праця, яка займе належне місце у вашому житті, випускники.

Фінішну пряму подолано. Завершилося навчання в ліцеї. Що ж побажати вам, любі третьокурсники? Творчого натхнення і розвитку, перебувати у постійному пошуку досконалості, працювати в Україні, для України, для українського народу!

Як писала Ліна Костенко, і кожний фініш – це, по суті, старт. Хай ваш старт у доросле самостійне життя буде вдалим!

Алла Китайгородська,

викладач спецдисциплін



Нещодавні публікації
Архив
bottom of page