top of page

Дистанційне навчання: виклик сьогодення


Місією Кельменецького професійного ліцею є створення якісного, партнерського освітнього простору в співпраці із громадськістю, батьками, соціальними партнерами як запорука успішної підготовки кваліфікованих робітників, затребуваних сучасним ринком праці…

Так як карантин став справжнім викликом для різних сфер життя, то й освітній не залишився поза увагою. Утім, мусимо працювати в тих реаліях, які несе нам світ. Перш за все, варто усвідомити, що для здобувачів освіти перехід на дистанційну форму навчання теж значний стрес, хоч і здається, що це все «дивні канікули».

Тому, враховуючи всі життєві ситуації, адміністрацією розроблено заходи дистанційного навчання, дистанційної роботи, розклад занять та розміщено на сайті за адресою https://www.kpl25.com в розділах «Дистанційне навчання», «Дистанційна робота».

Педагоги ліцею активно спрямували роботу на створення сайтів, блогів, груп у Viber, Instagram, Facebook для зворотного зв’язку (майстри в/н, класні керівники, куратори груп). Окрема подяка за навчання із створення сайтів, блогів Іванчаку І.М.

Також за короткий термін опанували навчальні платформи ZOOM, Jitsi Meet (викладач історії Горбатюк В.Ю.), інформаційні ресурси, що забезпечують доставку інформації в інтерактивному режимі за допомогою ІКТ (викладач інформатики Курочка Л.І., Назарчук О.В.,); обрали новітні підходи до навчання, контролю знань, інтерактивну співпрацю педагога – здобувача освіти; проводили онлайн консультації, інструктажі із здобувачами освіти та батьками (Погоріловська Я.І., Мамонова Т.М., Пацалоха Н.С. ). За допомогою Zoom, Jitsi Meet, сервісів для організації онлайн-конференцій та відеозв'язку проходили засідання педагогічних рад, нарад, у Viber, Zoom – атестаційної комісії та методичних (Боднар І.Я., Молода В.І., Назарчук О.В., Іванчак І.М.).

Педагогами створювалися презентації до навчальних тем; розміщувалися посилання на відео матеріали, навчальні уроки, підручники, додаткові інформаційні матеріали (Іванчак І.М., Назарчук О.В., Чебан Ю.П., Єрьоменко М.А., Комерзан Ю.А., Курочка Л.І., Макаровська А.А., Подлабухова Т.В.), майстер-класи на ютуб-каналі ДОН (майстри в/н), матеріали з освоєння сучасної техніки (Цуркан Ю.В.).

Адміністрація ліцею, педагогічні працівники, брали участь в обласних, Всеукраїнських вебінарах, семінарах, методичних об’єднаннях. Четверо викладачів загальноосвітніх дисциплін, практичний психолог пройшли підвищення кваліфікації при ІППО ЧО та сертифіковані. Крім того, здобувачів освіти було організовано для проходження опитування, різнотипного анкетування щодо якісної професійної та дистанційної освіти.

Для якісного забезпечення навчання «на відстані», реалізації методичних проблем, здійснення самооцінювання діяльності ліцею, необхідно було постійно вивчати нормативне забезпечення, опрацьовувати котрий раз «Абетку для директора». Адміністрацією постійно переглядалися e-mail, сайти МОНУ, ІПТОУ, ДОН ЧОДА, НМЦ ПТО у Чернівецькій області, сайти колег інших закладів П(ПТ)О.

На постійному контролі інформування ДОН ЧОДА, НМЦ ПТО у Чернівецькій області.


Нещодавні публікації
Архив
bottom of page